• Volg ons

Dagschoonmaak

Dagschoonmaak maakt de dienst schoonmaak zichtbaar | Dat is het belangrijkste argument voor Acanthus Facilitaire Dienstverlening om dagschoonmaak te promoten. Het verloop op locaties met dagschoonmaak is beduidend lager dan op andere locaties. De loyaliteit van medewerkers wordt gestimuleerd. Dit heeft merkbaar invloed op de kwaliteit van het schoonmaak onderhoud. Langere taken betekent meer verbondenheid met de klant waar wordt schoongemaakt. Voor medewerkers wordt het aantrekkelijker om binnen de schoonmaakbranche langer te blijven werken. Daarnaast speelt het aspect veiligheid voor medewerkers vaak een doorslaggevende rol. Ook gebruikers van panden gaan duidelijk beter gedrag ontwikkelen. Zichtbaar schoonmaken zorgt ervoor dat mensen 'netjes' worden.

Communicatie | Om dagschoonmaak tot een succes te maken is goede communicatie erg belangrijk. De pandgebruikers moeten goed worden ge├»nformeerd over de dagschoonmaak, zodat zij weten wat zij kunnen verwachten. Ook onze schoonmaakmedewerkers worden getraind in de specifieke aspecten van dagschoonmaak. Ze moeten rekening houden met de pandgebruikers, inspelen op een wisselende bezettingsgraad en daarbij uw primaire proces zo min mogelijk verstoren.

Schoonmaak overdag met minimale verstoring van uw bedrijfsproces | Er zijn veel handelingen die overdag kunnen worden uitgevoerd, zoals schoonmaak van sanitair, het schoonmaken van verkeersruimten en het aan de hand van de vergaderplanning schoonmaken van vergaderzalen. Ook ruimten die na werktijd door de gebruiker worden afgesloten of waar de schoonmaker niet alleen aanwezig mag zijn, kunnen overdag schoongemaakt worden.
Voor het schoonmaken van bezette werkplekken vragen onze medewerkers eerst toestemming aan de gebruiker. Eventueel komt onze medewerker op een later tijdstip terug. En om geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken, maken wij gebruik van geluidsarme stofzuigers. Ook kunnen werkzaamheden in verstoringsgevoelige ruimten vroeg in de ochtend, tijdens de lunchpauze of laat in de middag worden uitgevoerd, als de bezetting van de betreffende ruimte laag is.

Door de training toonaangevend gastheerschap leren onze medewerkers op de juiste manier om te gaan met dagschoonmaak en optimaal rekening te houden met uw medewerkers en de processen op de werkvloer.